HUOM: Jos pidät tämän blogin tekstejä lukemisen arvoisena, niin anna ystävillesikin tilaisuus tutustua niihin: Laita linkki jakoon.

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Sokea piste: Pohjois-Korea

Jos haluan tutustua Englantiin, luen englantilaisia lehtiä ja kirjoja sekä katselen englantilaisia tv-ohjelmia ja elokuvia. Jos haluan tutustua Espanjaan, luen espanjalaisia lehtiä ja kirjoja ja katselen espanjalaisia tv-ohjelmia ja elokuvia. Ja jos haluan tutustua Pohjois-Koreaan, luen pohjoiskorealaisia lehtiä ja kirjoja ja katselen pohjoiskorealaisia tv-ohjelmia ja elokuvia.

Onko tuossa jotain outoa? Toisinaan tuntuu, että joidenkin mielestä tuo on muuten ok, mutta Pohjois-Korean kohdalla pitäisikin tehdä poikkeus ja tutustua pelkästään siihen, mitä sen viholliset siitä sanovat. Mielenkiintoista.

Läntisen maailman valtamedia on demonisoinut Pohjois-Koreaa niin pitkään ja intensiivisesti, että useimmat ihmiset eivät kykene suhtautumaan siihen normaalisti. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että jopa jotkut omien sanojensa mukaan sosialismia kannattavat eivät suostu edes tutustumaan siihen, mitä Pohjois-Koreassa sosialismista ajatellaan. Sen sijaan he alkavat esittää verukkeita sille, miksi heidän ei pitäisi siihen tutustua.

Ensimmäinen veruke on tavallisesti se, että Pohjois-Koreasta on vaikea saada mitään tietoja. Kun heille tarjoaa linkkejä pohjoiskorealaisiin lähteisiin, esille vedetään seuraava veruke eli se, että he eivät voi olla varmoja siitä, että linkitetyissä julkaisuissa esitetyt väitteet ovat tosia. He eivät halua arvioida itse, vaan vaativat etukäteen annetun varmuuden. Samalla he kuitenkin myöntävät, että ne kapitalistien hallitsemat mediat, joita he lukevat päivittäin aamusta iltaan, ovat täynnä puolitotuuksia ja propagandaa.

Minusta tuollainen on äärimmäisen mielenkiintoinen ilmiö. Luulisi, että sosialismia kannattava henkilö tuntisi edes hienoista uteliaisuutta sen suhteen, mitä Pohjois-Koreassa sanotaan sosialismista. Mutta ei. Kapitalistisen maailman propaganda on uponnut fantastisen hyvin jopa moniin omien sanojensa mukaan sosialismia kannattaviin ihmisiin.

Jos joku haluaa tutustua Pohjois-Koreaan, niin hyviä linkkejä löytyy sivulta:

uutisiapohjoiskoreasta.blogspot.fi.

Tässä hyvä videoklippi siitä, miten kapitalistinen media mustamaalaa Pohjois-Koreaa:

https://www.youtube.com/watch?v=7f22QGIWXGwEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.